Tekst objavljen: 25.12.2012 14:33        


Prodaja oružja u SAD raste u danima nakon masakra u školi "Sendi Huk" u Konektikatu, toliko da se i najveći svetski dobavljač municije jedva bori sa potražnjom.

Amerikanci razgrabili puške i pištolje

Kompanija Braunels se izvinila mušterijama, jer je u "poslednja tri dana zabeležena nezapamćena potražnja za većim okvirima za polu-automatsku pušku AR-15".

U saopštenju predsednika kompanije Pita Braunela navodi se da je za 72 sata prodata trogodišnja zaliha okvira velikog kapaciteta i da zato svi "rade kao ludi kako bi odgovorili na sve porudžbine".

Do prave pomame došlo je nakon što se pojavila vest da će američke vlasti ograničiti prodaju vojnog oružja i opreme, nakon žestokog pritiska javnosti da se preispita kontrola naoružanja zbog sve učestalijih tragedija.

- Pretnje oštrijom kontrolom su dramatično uticale na proizvodnju i distribuciju naoružanja. Ljubitelji oružja i entuzijasti nastavljaju da sve više kupuju automatsko oružje i okvire velikog kapaciteta, u slučaju da im se to zabrani - naveo je sajt Guns.com.

Inače, 2012. godina je bila rekordna po prodaji oružja u SAD i pre tragedije 14. decembra u Njutaunu, a FBI je imao više od 16,8 miliona zahteva za proveru lica koja žele vatreno oružje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Amerika SAD sjedinjene američke države oružje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana