Tekst objavljen: 13.03.2013 8:48        


Kragujevačka fabrika oružja će ove godine izvesti robu vrednu oko 40 miliona dolara, što je za oko 15 miliona više nego 2012. godine.

Amerikanci razgrabili Zastavine puške i pištolje

– Američki partner „Senčri internešenel arms“, sa kojim smo potpisali ukupno četiri ugovora, već je prodao kompletno ugovorene količine oružja koje mi tek treba da napravimo. Klijenti „Senčrija“ su ga unapred avansirali, što dovoljno govori o kvalitetu našeg oružja, a reč je o vrlo zahtevnom tržištu i probirljivim kupcima – kaže generalni direktor „Zastava oružja“ Rade Gromović.

On dodaje da su u „Senčriju“ bili primorani da odbijaju nove kupce i porudžbine, iako su konstatovali da bi u SAD mogli da prodaju znatno veće količine našeg oružja.

- Tražnja za „Zastavinim“ oružjem daleko premašuje naše proizvodne kapacitete – objašnjava direktor Gromović.

U prvom, najvećem ugovoru sa „Senčrijem“, vrednom 27,5 miliona dolara, definisana je isporuka oko 90.000 komada poluautomatskih karabina raznih modela i oko 20.000 pištolja M-57, M-88 i CZ-999.

Drugi ugovor (1,4 miliona dolara) tiče se plasmana oko 5.000 standardnih lovačkih repetirnih karabina mauzer sistema M-70 i M-85, kao i malokalibarskih pušaka, treći (1,2 miliona) odnosi se na isporuku oko 10.000 komada novorazvijene malokalibarske puške „moskito“, a četvrtim (dva miliona dolara) definisana je porudžbina oko 150.000 rezervnih okvira za celu gamu proizvoda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
preduzeća kompanije vojna industrija industrija izvoz zastava oružje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana