Tekst objavljen: 24.04.2013 10:29        


Poslovna dokumentacija Jat ervejza od utorka uveče je pod lupom čak tri stručna tima od 14 eksperata nacionalne avio-kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad koji će imati sastanke sa predstavnicima srpskog prevoznika u sredu i četvrtak, a, ako bude potrebe, i u petak.

Arapi češljaju Jat, stižu avioni, dug ostaje nama

Jedan tim zadužen je za analizu prodaje, drugi za linije, a treći, najvažniji, u čijem je sastavu devet stručnjaka, „pročešljaće“ ukupno poslovanje.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić kaže da je u toku nabavka šest aviona za Jat, kao i da je Vlada Srbije donela zaključak po kome Jat ostaje nacionalna kompanija. - Dug kompanije od 170 miliona dinara ostaje državi, a izmedju 500-700 zaposlenih po najboljim uslovima imaće mogućnost da ode u penziju, dok ostatak ostaje da radi - kazao je Mrkonjić. - Sa 13 starih i ovih šest novih aviona, menadžment Jata mora do kraja godine izdejstvovati pozitivan rezultat, ili bar biti na nuli - kazao je on.
Naredne nedelje u Jat stiže još jedan tim iz Abu Dabija i očekuje se da će do 5. maja Etihad u potpunosti „skenirati“ srpsku nacionalnu avio-kompaniju.

Stručnjaci Etihada imaju rok do sredine maja da urade detaljnu analizu, na osnovu koje će kompanija iz Abu Dabija dostaviti Vladi Srbije ponudu o strateškom partnerstvu. Ta ponuda trebalo bi da stigne u Nemanjinu 11 do kraja maja.

Ukoliko se Etihad odluči da uđe u Jat, ponuda će sadržati sve detalje, šta je obaveza jedne, a šta druge strane, flota, broj zaposlenih, mreža linija, ugovori sa dobavljačima...

Inače, Jat je spremno dočekao kolege iz Etihada. Dokumentacija je pripremljena, kao i odgovori na sva do sada postavljena pitanja. I srpski prevoznik ima svoje timove koji su zaduženi za razgovore sa stručnjacima iz Abu Dabija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
avioni mrkonjić UAE emirati ujedinjeni arapski emirati etihad vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije Jat jat airways

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana