Tekst objavljen: 05.11.2012 17:29        


Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je da će se sporazum sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i njihovom vodećom kompanijom „Al Dahra“ najvećim delom odnositi na PKB i poljoprivredni kombinat „Dragan Marković“ iz Obrenovca.

Arapima nudimo PKB i "Dragan Marković"

- O tome intenzivno razgovaramo sa gradonačelnikom Beograda Draganom Ðilasom i priprema se procena vrednosti PKB-a - rekao je Dinkić.

Sporazum će obuhvatati i podršku izgradnji mreže kanala za navodnjavanje u čitavoj Vojvodini i Srbiji, izgradnju kargo terminala na beogradskom aerodromu, kao i modernizaciju jedne od rečnih luka na Dunavu kako bi se odatle transportovali poljoprivredni proizvodi.

- Ja sam već doneo odluku i dogovorio se sa ministrom poljoprivrede Goranom Kneževićem da onih 16. 000 hektara zemlje koji sada zakupljuju kombinati iz ’zelenog pula’ odmah damo na licitaciju paorima - rekao je Dinkić.

Pošto su reagovala udruženja poljoprivrednih proizvođača, dogovorili smo se da se UAE koncentrišu na PKB i „Dragan Marković“ iz Obrenovca, a da sva državna zemlja, tih 16.000 hektara, ponudi na izdavanje paorima po početnoj ceni od 250 evra po hektaru, rekao je Dinkić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mlađan Dinkić ujedinjeni arapski emirati emirati UAE poljoprivreda agrar zemljište investicije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana