Tekst objavljen: 21.12.2012 9:23        


Broj onih koji imaju posao u Srbiji i dalje pada iz meseca u mesec. Prognoze ekonomista upozoravaju da će se armija zaposlenih osipati i tokom sledeće godine. Samo tokom oktobra, kako pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku, bez plate je ostalo još 457 građana Srbije.

Armija zaposlenih sledeće godine biće još manja

Slično se vidi i u projekcijama Ministarstva finansija i privrede. Prema Fiskalnoj strategiji, sledeće godine broj zaposlenih će biti manji za oko 3.500 manji nego ove.

Stručnjaci okupljeni u Fondaciji za razvoj ekonomske nauke FREN objašnjavaju da će sledeće godine zaposlenost padati, jer će većina delatnosti u zemlji biti u padu.

- Privredni rast će biti koncentrisan na automobilskoj industriji, poljoprivredi i proizvodnji naftnih derivata i biće postignut bez nekog dodatnog zapošljavanja - objašnjava Milojko Arsić, profesor Ekonomskog fakulteta i urednik Kvartalnog monitora.

Kvartalni monitor prognozira pad standarda građana tokom 2013. godine i to za dva do tri odsto. To će biti posledica prilagođavanja domaće potrošnje domaćoj proizvodnji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaposlenost radno mesto ekonomska kriza nezaposlenost nezaposleni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana