Tekst objavljen: 02.10.2013 14:47        


Bečki dnevnik "Kurir" tvrdi da je austrijski investitor Roni Pečik zainteresovan za kupovinu šest sestrinskih banaka austrijske "Hipo Alpe Adria" na Balkanu. Pečik je, međutim, demantovao te napise.

Austrijski investitor (ne) želi da kupi Hipo u Srbiji

List ističe da u bankarskim i političkim krugovima kruže "intenzivne glasine" da bi Pečik uskoro mogao ostvariti veoma unosan posao.

On bi, kako piše dnevnik, od Republike Austrije trebalo da otkupi banke "Hipo Alpe Adria" na Balkanu, i to za povoljnu cenu sa šansom da profitira kada ih kasnije bude pojedinačno prodavao.

Neimenovani eksperti iz bankarskog sektora potvrdili su "Kuriru" da je Pečik među malobrojnim zainteresovanima koji nameravaju da učestvuju u kupovini banaka Hipo na Balkanu. Pečik je, međutim, demantovao bilo kakvo interesovanje.

"Nemam interesovanje i ne želim da kupim bilo kakvu banku", podvukao je on dodajući da nije dao ni ponudu.

Portparol "Hipo Alpe Adria" Nikola Donig je rekao da je trenutno u toku postupak ponude sa više interesenata, kao i da još nije pokrenut formalni postupak predaje ponude i da ne postoje nikakvi favoriti. Do kraja godine se očekuje fiksna ponuda.

Hipo banka želi 800 do 900 miliona evra za šest sestrinskih banaka na Balkanu, što eksperti smatraju, kako ističe "Kurir", prevelikom cenom, jer se banke širom sveta trenutno gotovo ne prodaju.

Ministarstvo finansija Austrije, kako tvrdi list, razmatra i mogućnost njihove pojedinačne prodaje sestrinskih i navodi da je "Erste" banka zainteresovana da preuzme "Hipo Srbija".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana