Tekst objavljen: 08.10.2012 16:01        


Jugoistočna Azija je omiljeno odredište za život stranaca zbog visokih prihoda po glavi stanovnika i dobrog kvaliteta života, dok su Evropa i Bliski istok postali manje atraktivni, objavljeno je u studiji francuskog ogranka HSBC banke.

Azija, omiljeno odredište za život stranaca

- Jugoistočna Azija prtedstavlja kombinaciju velikih prihoda po glavi stanovnika i dobrog kvaliteta života - objasnio je Fransoa Moro, član borda direktora HSBC za vreme predstavljanja petog izdanja svetske godišnje ankete o iseljenicima.

Dužnička kriza u Evropi uticala je i na raspoloženje stranaca u pogledu otpočinjanja života u nekoj od zemalja Evropske unije (EU), mada je mali broj doseljenika, pre svega u Španiju, spreman da napusti novu domovinu , bez obzira na ekonomske poteškoće. Francuska je na 27 poziciji liste najpoželjnijih zemalja za život stranaca, na kojoj se našlo ukupno 30 zemalja. Doseljenici u Francusku su ocenili da je sada teže živeti i raditi u toj zemlji nego ranije.
Osim Tajlanda i Malezije poznatim po dobrom kvalitetetu života, strani iseljenici biraju zemlje jugoistočne Azije i iz ekonomskih razloga i mogućnosti dobre zarade, po čemu je Bliski istok tradicionalno bio najači.

U Singapuru, godišnje plate 54 odsto doseljenika su veće od 200.000 dolara, tako da je ta zemlja-ostrvo-grad na prvom mestu po visini "ekonomije iseljenika" na osnovu kriterijuma o visini prihoda kao i mogućnostima posedovanja lukuzne robe.

Singapur je svrstan ispred Tajlanda, dok je Hongkong na četvrtom mestu, Narodna Republika Kina na petom, a Vijetnam na 10.

Najbolje plasirana evropska zemlja je Švajcarska, koja zauzima osmo mesto, ispred Bahreina, jedinog bliskoistočnog predstavnika koji se našao među prvih 10.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
azija migracija najbolji život

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana