Zvanični kurs Evra za dan 01.12.20. :: 117.5773 rsd
Tekst objavljen: 08.10.2012 16:01        


Jugoistočna Azija je omiljeno odredište za život stranaca zbog visokih prihoda po glavi stanovnika i dobrog kvaliteta života, dok su Evropa i Bliski istok postali manje atraktivni, objavljeno je u studiji francuskog ogranka HSBC banke.

Azija, omiljeno odredište za život stranaca

- Jugoistočna Azija prtedstavlja kombinaciju velikih prihoda po glavi stanovnika i dobrog kvaliteta života - objasnio je Fransoa Moro, član borda direktora HSBC za vreme predstavljanja petog izdanja svetske godišnje ankete o iseljenicima.

Dužnička kriza u Evropi uticala je i na raspoloženje stranaca u pogledu otpočinjanja života u nekoj od zemalja Evropske unije (EU), mada je mali broj doseljenika, pre svega u Španiju, spreman da napusti novu domovinu , bez obzira na ekonomske poteškoće. Francuska je na 27 poziciji liste najpoželjnijih zemalja za život stranaca, na kojoj se našlo ukupno 30 zemalja. Doseljenici u Francusku su ocenili da je sada teže živeti i raditi u toj zemlji nego ranije.
Osim Tajlanda i Malezije poznatim po dobrom kvalitetetu života, strani iseljenici biraju zemlje jugoistočne Azije i iz ekonomskih razloga i mogućnosti dobre zarade, po čemu je Bliski istok tradicionalno bio najači.

U Singapuru, godišnje plate 54 odsto doseljenika su veće od 200.000 dolara, tako da je ta zemlja-ostrvo-grad na prvom mestu po visini "ekonomije iseljenika" na osnovu kriterijuma o visini prihoda kao i mogućnostima posedovanja lukuzne robe.

Singapur je svrstan ispred Tajlanda, dok je Hongkong na četvrtom mestu, Narodna Republika Kina na petom, a Vijetnam na 10.

Najbolje plasirana evropska zemlja je Švajcarska, koja zauzima osmo mesto, ispred Bahreina, jedinog bliskoistočnog predstavnika koji se našao među prvih 10.


Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
azija migracija najbolji život

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana