Tekst objavljen: 25.04.2013 15:20        


Plan restrukturiranja Srbijagasa koji je predočilo Ministarstvo energetike gura tu kompaniju u stečaj, može da ugrozi stabilnost snabdevanja domaćeg tržišta gasom, ali i da stvori niz problema u realizaciji gasovoda Južni tok, ocena je generalnog direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića.

Bajatović: Oženiću se kad rešim pitanje Srbijagasa (Medija centar Beograd)

On je rekao da nije protiv restrukturiranja Srbijagasa, ali se ne slaže sa planom koji je predložilo Ministarstvo energetike. Bajatović je istakao da Srbijagas već dve godine radi plan restrukturiranja.

Prema njegovim rečima, plan Ministarstva energetike predviđa da se iz Srbijagasa u Transgas prebace zdrava preduzeća, a da u Srbijagasu ostanu firme koje loše posluju, što će ga gurnuti u stečaj.

- Mesecima traje medijska satanizacija Srbijagasa i mene lično. Ako je to bila artiljerijska priprema javnosti za promene u Srbijagasu, dobro je urađena, ali je pešadijski napad katastrofalan - poručio je Bajatović.

On je naglasio da je Srbijagas nacionalni brend Srbije i da treba to i da ostane, ali da ni ova vlada nije promenila stav prema toj kompaniji, već i dalje vodi socijalnu politiku.

Bajatović je ukazao da su najveća tri problema u poslovanju Srbijagasa - nerealna cena gasa, neplaćanje i zakasnelo plaćanje za godinu dana, jer ima primera da pojedine javne institucije sa plaćanjem kasne i po 270 dana.

On je precizirao da je poslovni gubitak Srbijagasa za prošlu godinu 12 milijardi dinara, finansijski gubitak tri milijarde dinara, a ostali gubici 20 milijardi dinara.

Bajatović je na kraju našalio da će, kada se reši pitanje Srbijagasa, možda i oženiti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Milisav 25.04.2013 15:57

    Pa se onda pitamo: "zbog čega bela kuga"? mada ....

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bajatović srbijagas Zorana Mihajlović energetika gubitaši javna preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana