Tekst objavljen: 18.04.2013 17:05        


Nikakvog gašenja Srbijagasa neće biti, izjavio je generalni direktor tog preduzeća Dušan Bajatović i dodao da "nije učetsvovao u utvrđivanju predloga koje je dalo Ministarstvo energetike i nadam se da ćemo u okviru vlade i tog minsitarstva razjasniti tu priču oko Srbijagasa".

Bajatović: Srbijagas se ne gasi

Bajatović je ponovio da očekuje otvaranje diskusije o tome u okviru Vlade Srbije i dodao da seledeće nedelje očekuje da počnu usaglašavanja planova "Srbijagasa" i Ministarstva energetike o restrukturiranju tog preduzeća.

Ministarka enegetike Zorana Mihajlović najavila je ranije da će sledeće nedelje u Vladi Srbije biti predstavljen plan tog ministarstva o restrukturiranju Srbijagasa, koji će biti u interesu potrošača i očuvanja energetske bezbednosti zemlje.
On je naglasio da Srbijagas već ima spreman predlog za restrukturiranje te kompanije, koji se već dve godne radi sa Evropskom komisijom i konsultantskom kućom BSG.

Neki elementi planova Ministarstva i Srbijagasa se poklapaju, a osnovna razlika između njih je u tome da li Srbijagas treba da ostane integrisana gasna kompanija ili da se sastoji iz nekoliko preduzeća, s tim da bi se neka od njih objedinila u novi srpski energetski holding, koji se uglavnom odnosi na prirodni monopol, u smislu transporta energije, nafte i gasa.

Bajatović je ponovio da očekuje da će biti pronađeno najbolje rešenje za Srbijagas, kao nacionalni brend.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bajatović srbijagas javna preduzeća državna preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana