Tekst objavljen: 13.05.2013 18:30        


Direktor preduzeća Južni tok Srbija Dušan Bajatović izjavio je da su se stekli svi uslovi da izgradnja transnacionalog gasovoda "Južni tok" u Srbiji, odnosno da polaganje cevi počne krajem ove godine.

Bajatović: Sve je spremno za gradnju Južnog toka (Medija centar Beograd)

Bajatović je sa v.d. direktorom Republičke agencije za prostorno planiranje Draganom Dunčićem potpisao ugovor o izradi izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namene - transancionalnog gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju.

S ovim dokumenatom, kako je tom prilikom istakao Bajatović, definitivno imamo sve potrebne ugovore, koji vode ka početku izgradnje "Južnog toka", krajem 2013.

On je naglasio da je trasa u potpunosti definisana, kako za "Južni tok", tako i za interkonekcije prema Hrvatskoj i Republici Srpskoj.

Bajatović je rekao da su svi problemi rešeni, tako da se može krenuti u istovremeno izdavanje više od 70 lokacijskih dozvola, za različite namene.

Srbijagas je predao idejni projekat, koji je dobro ocenjen, a do 30. juna biće predat i generalni projakat, pa će vrlo brzo biti raspisani tenderi za nabavku cevi i kompresora, naveo je Bajatović.

Dunčić je podsetio da je Vlada Srbije, krajem prošle godine, usvojila prostorni plan za "Južni tok", a da su se početkom 2013. stvorili projektantski i drugi uslovi da se plan dopuni i to, kako je objasnio, krakovima "Južnog toka" ka Hrvatskoj i Republici Srpskoj, odnosno BIH.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bajatović srbijagas energetika južni tok gasovod partnerstvo sa Rusima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana