Tekst objavljen: 27.03.2013 18:30        


Novo britansko regulatorno bankarsko telo preporučilo je bankama u ovoj zemlji da povećaju kapital za 25 milijardi funti do kraja godine, kako bi mogle da podnesu potencijalne gubitke i sačuvaju mogućnost kreditiranja u slučaju krize.

Bankama u Britaniji potrebno 25 milijardi funti

Komisija za finansijsku politiku saopštila je da je bankama potreban dodatan novac da bi bile otpornije na potencijalne troškove od loših zajmova, uključujući one u evrozoni.

Bankama su potrebna veća rezervna sredstva za „crne dane“, ukoliko budu morale da otpišu dio vrijednosti svojih investicija.

Pojedine banke već imaju na raspolaganju adekvatne resurse, a one koje ih nemaju treba da prodaju akcije ili restrukturišu svoje poslove.

Komisija je saopštila da banke do kraja godine treba da raspolažu kapitalom od najmanje sedam odsto vrednosti zajmova visokog rizika. U saopštenju nisu imenovane konkretne banke, niti je bilo koja izdvojena u smislu da joj treba više novca nego drugima.

Komisija, koja radi pod okriljem Banke Engleske, osnovana je s ciljem da reguliše zdravo poslovanje banaka posle finansijske krize iz 2008. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Britanija banke banka ekonomska kriza dužnička kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana