Tekst objavljen: 14.11.2012 15:22        


Kompanije Majkrosoft i Aseko predstavile su bankama koje posluju u Srbiji novi softver koji omogućava bržu i precizniju procenu klijenata. Samim time omogućeni su niži troškovi obrade kredita.

Banke dobile softver za bržu procenu klijenata

Radi se o softveru "skoring ekspirijens" (Scoring Experience) koji bankama omogućava da naprave šeme u vidu grupe pitanja koje će im pomoći da sa visokim stepenom tačnosti utvrde da li je određeni građanin u mogućnosti da vrati kredit.

Na taj način banka se štititi od potencijalnog gubitka koji bi nastao ako njeni klijenti ne vraćaju kredite, a ujedno se stvaraju mogućnosti za niže troškove u obradi kredita.

Predstavnik kompanije Aseko Aleksandar Milosević izjavio je da će uz pomoć ekspertskih šema za odobravanje kredita oslonjenih na proverene statističke tehnike, banke od sada imati jasniju sliku sposobnosti klijenta da u budućnosti uredno izmiruje kreditne obaveze.

Predstavnik Majkrosofta Siniša Perović istakao je da se korišćenjem softverskog rešenja na "klaud" okruženju ostvaruju značajne uštede u ulaganjima u infrastrukturu.

"Skoring ekspirijens" predstavlja idealno rešenje za banke da uz minimalne investicije dodju do pouzdanih podataka u pronalaženju sigurnih klijenata, dodao je on.

1 komentar

  1. User image
    Veselica 14.11.2012 16:09

    Koliki je probni rad softvera?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke softver majkrosoft Microsoft ICT tehnologija krediti klijent banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana