Tekst objavljen: 15.08.2013 15:30        


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas razgovarali su nešto više od jednog sata u Vladi Srbije o projektu "Beograd na vodi".

Beograd na vodi: Vučić i Đilas spuštaju grad na reke

"Beograd na vodi" je idejni projekat za obimnu rekonstrukciju centralnog dela Beograda uz desnu obale reke Save i za izgradnju poslovno-stambenog i turističkog kompleksa zgrada na mestu Beogradske autobuske stanice i Glavne železničke stanice gde su sada i pruge, magacini, napušteni objekti.

Kako je ranije najavljivano, tema razgovora Đilasa i Vučića trebalo je da bude preseljenje Beogradske autobuske stanice i Glavne železničke stanice i ulaganja u završne radove na Železničkoj stanici Beograd-Centar, u Prokopu.

Da bi se realizovao projekat star nekoliko decenija, uz ukidanje Glavne železničke stanice i otvaranje nove, u Prokopu, treba ukinuti prugu duž obale Save, oko Kalemegdana, izgraditi most kod Vinče, preseliti Beogradsku autobusku stanicu na Novi Beograd, završiti gradsku obilaznicu na pravcu E-75 i most Zemun-Borča.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Zoran 15.08.2013 15:56

    Potapaju Beograd. Gotovo.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd infrastruktura investicije đilas Aleksandar Vučić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana