Tekst objavljen: 15.04.2013 7:00        


Beograd je prošle godine posetilo više od 630 hiljada turista, od kojih su skoro pola miliona strani. Njima je na raspolaganju 61 hotel različite kategorije od kojih je najviše onih sa četiri zvezdice. Tu je i 90 hostela i čak 420 apartmana u privatnom smeštaju.

Beograd posetilo pola miliona stranaca u 2012.

Do pre nekoliko godina Beograd nije imao nijedan hostel. Danas ih je gotovo na svakom ćošku, a smeštaj u njima košta od 10 do 30 evra.

Privatne apartmane kategoriše Gradski sekretarijat za privredu. Prema nekoj proceni, na jedan apartman koji je kategorizovan dođu dva koja se izdaju na crno. Za vlasnike legalnog privatnog smeštaja to je nelojalna konkurencija, a grad i država svake godine gube mnogo novca koji se sliva isključivo u privatne džepove.
- Najviše gostiju imamo od aprila do oktobra. To su uglavnom turisti sa anglosaksonskog govornog podrušja, ali ima dosta i Poljaka. Mađara, Francuza, Nemaca - kaže Jasmina Jeftić iz hostela Fer.

Sve popularniji vid smeštaja u Beogradu su privatni apartmani. U onim skromnijim, dan košta oko 20 evra po osobi, a u onim najluksuznijim - 50.

Beograd je poslednjih godina sve popularnija filmska destinacija u kojoj svetski poznati reditelji snimaju neke scene iz svojih filmova. Saznajemo da članovi filmskih ekipa tokom boravka u našoj prestonici najradije odsedaju u apartmanima.

- Oglašavamo se na Internetu na svim svetskim pretraživačima, na svim specijalizovanim sajtovima jer imamo apartmane koji ispunjavaju sve svetske standarde - kaže Maja Kisin
iz agencije "Kristal kod".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hotel hoteli ugostitelji turisti turizam Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana