Tekst objavljen: 09.04.2013 15:10        


U prvom kvartalu ove godine potražnja za radnom snagom na određeno vreme u Beogradu je dostigla čak 83% ukupnog zapošljavanja, kažu u filijali Beograd NSZ Srbije.

Beograd: Poslodavci traže samo radnike na određeno

Rast zapošljavanja na određeno vreme značajno raste od 2011. godine, kada se tri četvrtine ponuda za posao odnosilo na ovu vrstu ugovora, dok je u 2012. godini njihov broj činio 74% ukupne potražnje za radnom snagom.

U Beogradu je u martu ove godine evidentirano 107.692 nezaposlenih lica, što je 5,4% više u odnosu na isti period lane. Na tržištu rada su među viskoobrazovanom radnom snagom i dalje najtraženiji IT stručnjaci i mašinski inženjeri, a potom ekonomisti, pravnici i farmaceuti, dok je najmanja potražnja za filozofima, defektolozima i socijalnim radnicima.

Na listi najtraženijih sa nižim stepenom obrazovanja su prodavci, radnici obezbeđenja, portiri i bravari, a dobro prolaze i vozači, konfekcijski krojači, frizeri i kuvari. Najteže do posla dolaze ekonomski ili hemijski tehničari, daktilografi, vlasuljari i scenski maskeri.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poslovi radna snaga Beograd rad na određeno nacionalna služba za zapošljavanje zapošljavanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana