Tekst objavljen: 16.11.2012 7:46        


Skupština Beograda usvojila je informaciju o realizaciji budućeg ugovora o zajmu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj za kupovinu novih autobusa za GSP.

Beograđanima stiže 200 novih autobusa

Reč je o kreditnom aranžmanu za nabavku 180 niskopodnih autobusa gradskog tipa, a za finasiranje te nabavke je, uz posredstvo grada Beograda, pokrenut postupak obezbeđenja sredstava iz kredita EBRD.

Taj kreditni aranžman podrazumeva visinu kredita do 75 miliona evra, sa dve godine grejs-perioda i šest godina otplate.

Gradski menadžer Aleksandar Bjelić izjavio je da će zahvaljujući uvojenoj informaciji o realizacij budućeg ugovora o zajmu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za kupovinu novih autobusa za potrebe GSP Beograd, građani već u martu imati 200 novih autobusa.

Bjelić je novinarima u Skupštini grada rekao da je grad Beograd sa GSP-om započeo postupak javne nabavke u skladu sa zakonima Srbije, a po pravilima EBRD.

- Ovo je prvi primer da EBRD u ovom delu Evrope daje jednom javnom preduzeću kredit u visini od 65 miliona evra bez garancije grada kao osnivača i države - rekao je Bjelić.

On je dodao da je usvajanje informacije dokaz da grad pokušava i nastoji svim svojim javnim preduzećima da omogući što kvalitetnije poslovanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
autobusi Beograd gradski prevoz javni prevoz GSP Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana