Tekst objavljen: 08.04.2013 7:00        


Pomoć siromašnim građanima je uslovljena brojem kilovata, a besplatna potrošnja određenog broj kilovata, zaista će zavisiti od štedljivosti, što se posebno odnosi na višečlana.domaćinstva.

Besplatne struje će biti tek za kuvanje i kupanje

Od početka ovog meseca, socijalno ugroženi građani, koji steknu status energetski zaštićenog kupca, moći će besplatno da troše određene količine struje i gasa.

Jednočlano domaćinstvo ne sme da prekorači potrošnju od 300 kilovata, ono s dva i tri člana 400, četvoročlana i petočlana domaćinstva 500, a ona u kojoj je šest ili više članova moraju da vode računa da brojilo ne izbroji više od 625 kilovata mesečno. U suprotnom, moraće da plate celokupnu mesečnu potrošnju.
Ipak, treba reći da će oni koji budu u situaciji da dobiju ovu pomoć od države, morati dobro da paze koliko troše, jer pravo na besplatno korišćenje određenog broja kilovata mogu izgubiti ukoliko mesečno potroše 2,5 puta više od limita predviđenog Uredbom o energetski zaštićenom kupcu.

Dakle, pomoć siromašnim građanima je uslovljena brojem kilovata, a besplatna potrošnja određenog broj kilovata, zaista će zavisiti od štedljivosti, što se posebno odnosi na višečlana.domaćinstva.

Naime, ako prosečno četvoročlano domaćinstavo u Srbiji mesečno potroši između 400 i 450 kilovata, onda će za neka koja budu stekla status energetski zaštićenog kupca, biti izuzetno teško da se uklope u računicu koja im obezbeđuje ostvarivanje prava na besplatno korišćenje određenog broja kilovata - odnosno struje će biti za kuvanje i kupanje, ali ne za grejanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
potrošači struja račun za struju potrošnja struje jeftina struja cena struje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana