Tekst objavljen: 11.12.2012 12:28        


Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da se ne može govoriti o povećanju cene električne energije dok se ne završe socijalne karte i nov tarifni sistem.

Bez poskupljenja struje u grejnoj sezoni (Medija centar Beograd)

- Tek negde u periodu kraja grejne sezone možemo razgovarati o evenutalom povećanju cene elektične energije, ali nakon odredjenih ekonomskih analiza - kazala je Mihajlovićeva.

Grejna sezona u Srbiji traje od 15. oktobra do 15. aprila. Zamenik generalnog direktora EPS-a Životije Jovanović kazao je juče da se poskupljenje struje, od oko 20 odsto, očekuje početkom sledeće godine i dodao da će EPS verovatno tražiti poskupljenje i preko toga.
Ona je istakla da je njeno ministarstvo pripremilo sve kriterijume za energetski ugroženog kupca i da se čeka ekonomska analiza koja će biti gotova do kraja godine.

- Sledeće godine u nekom periodu će svakako doći do rasta cene električne energije, ali tek kada završimo tarifni sistem i socijalne karte. Svako licitiranje s tim kada će biti povećanje cene električne energije ili koliko procenata, neozbiljno je - rekla je Mihajlovićeva.

Kako je navela, godišnji plan poslovanja Elektroprivrede Srbije (EPS) došao je u Ministarstvo energetike u roku i poslat je drugim ministarstvima na mišljenje.

Mihajlovićeva je kazala da će se ekonomska analiza uraditi da se ne bi došlo u situaciju da EPS govori da će platiti troškove niske cene struje i kako bi se zadovoljili interesi građana i privrede, a isto tako i interesi tog javnog preduzeća.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Zorana Mihajlović energetika cena struje struja poskupljenje zima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana