Tekst objavljen: 14.02.2013 11:11        


Dug Beograđana za struju porastao je od prošlog meseca na 18 milijardi dinara ili skoro 160 miliona evra! Januar je, kažu u Elektrodistribuciji Beograd po pravilu najkritičniji mesec kada dugovi porastu, zbog besparice posle praznika.

Bez struje dnevno ostane 150 Beograđana

Međutim, akcija isključivanja neplatiša uveliko traje i svakog dana oko 150 dužnika ostane bez struje.

Iz EDB kažu da milionske sume pravi svega deset odsto neplatiša, a da najveći broj Beograđana redovno izmiruje svoje dugove vidi se i po podatku da je svega jedan odsto korisnika ušao u protokol za otplatu duga na rate!

- Od 18 milijardi duga, domaćinstva su dužna osam, a privreda deset milijardi dinara - kaže Sandra Alagić, zadužena za odnose sa javnošću EDB.

Ona navodi da je "to čak i smanjenje duga u odnosu na leto, kada smo imali minus od čak 20 milijardi dinara. I dalje imamo neverovatnu situaciju da deset odsto korisnika pravi čak 90 odsto ukupnog duga".

Od 800.000 korisnika, između 80.000 i 100.000 ne plaćaju redovno račune, a u toku januara čak 700.000 Beograđana je ostvarilo neki od popusta koji nudi EDB.

Među pojedincima, čiji dugovi idu od nekoliko stotina hiljada do iznad milion dinara, su domaćini u elitnim kućama na Dedinju, Senjaku, vlasnici pekara, prodavnica i splavova. Međutim, u EDB tvrde da niko neće biti pošteđen "makaza"...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
potrošači Beograd neplatiše struja račun za struju cena struje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana