Tekst objavljen: 27.02.2013 10:50        


Iako je izgradnja naučnotehnološkog parka „Zvezdara“ završena još u junu prošle godine, kancelarije buduće BG silicijumske doline još nisu useljene. Očekuje se da će centar koji mesecima čeka zeleno svetlo Sektora za vanredne situacije za manje od dva meseca konačno biti spreman za otvaranje.inova

Birokratija i dalje koči BG silicijumsku dolinu

Kompleks na obodu Zvezdarske šume, kojeg čini pet zgrada sa ukupno 19 spratova i više od 10.000 kvadrata kancelarijskog prostora, trebalo bi uskoro da dobije prve stanare.

Kompleks je zamišljen kao centar za inovativne kompanije orijentisane na razvoj novih proizvoda i usluga u oblastima visokih tehnologija, što je koncept podržan od Evropske investicione banke.

- Mi ćemo kompanije iz oblasti visoke tehnologije koje su trenutno raštrkane po gradu dovesti na jedno mesto, što će omogućiti razmenu ideja i priliku za razvoj - objašnjava Đukić.

Ideja je da se privuku mala vizionarska preduzeća sa dobrim biznis idejama u sferi tehnološkog preduzetništva koja bi jednog dana “mogla da postanu neki novi Gugl, Fejsbuk ili Nordeus”.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
inovacije investicije Beograd informatičke kompanije IT kompanije it industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana