Tekst objavljen: 28.12.2012 11:41        


Otvaranje nove fabrike vojnih vozila i oružja, koju u Velikoj Plani pokreće Jugoimport-SDPR, zakazano je za sutra, saznaje Blic.

Blic: Otvara se fabrika oružja u Velikoj Plani

Upućeni tvrde da je već neko vreme sve spremno za početak proizvodnje, a kako nezvanično saznajemo, čekalo se da prisustvo na otvaranju potvrdi ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Jugoimport će u Velikoj Plani proizvoditi složene oklopne transportere i sklapati “nore” - samohodna artiljerijska oruđa.

Jugoimport inače funkcioniše tako što proizvodi za poznate kupce i ne ostavlja robu na lageru, kaže izvor Blica. Zato, kako dodaje, od konkretnih kupaca zavisi i da li će se uskoro proizvoditi još neko oružje ili vozilo u Velikoj Plani.

U toj firmi nisu otkrivali detalje, ali su nam rekli da je “sve spremno za početak proizvodnje”.

- Sve pripreme smo priveli kraju. Zapošljavanja su već počela, a kako se bude proizvodnja razvijala, tako ćemo povećavati broj radnika - kratko su rekli u Jugoimportu.

I gradonačelnik Velike Plane Dejan Šulkić kaže da očekuje da se ozvaniči početak proizvodnje. - Zasad se sve dobro odvijalo. Određeni broj ljudi i dalje dolazi na razgovore za posao - kaže Šulkić.

On je podsetio da je Velika Plana još u martu dogovorila da beogradski Jugoimport-SDPR sklapa vojna vozila i oružja u kompleksu Gošinog servisa koji je deo Goša holdinga iz Smederevske Palanke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Zorica Simic 27.01.2013 20:22

    S poštovanjem,zaintesovana sam za ovaj posao.Imam izuzetnu volju i motivaciju za rad.Ostala sam bez posla 26 decembra2011 god.zbog prilika u firmi.Skolu sam zavrsila s najboljim ocenama.U trecoj godini Elektrotehnickog fakulteta sam se zaposlila a posto se program promenio nisam zavrsila studije.Imam iskustva u raznim vrstama posla pa i u toj bi mi mnogo znacilo.

    Srdacan pozdrav!

    Zorica Simic elektrotehnicar automatike

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fabrika oružja jugoimport oružje naoružanje vojna industrija industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana