Tekst objavljen: 20.04.2013 12:00        


Kiparski predsednik planira da ruske ulagače nagradi dodelom državljanstva svoje zemlje. Slična praksa postoji i u drugim EU zemljama pa je jasno da je bogatima očigledno lakše da dođu do pasoša EU nego siromašnima.

Bogatima je sve lakše, sa malo novca do EU pasoša

Ukoliko netko želi da postane državljanin Kipra ubuduće u ovoj zemlji mora da investira tri miliona evra. I do sada je već bilo moguće „kupiti“ kiparski pasoš – ulaganjem najmanje 15 miliona evra u tu zemlju na pet godina.

U Portugalu je dozvola za useljenje povezana sa kupovinom nekretnine a slično bi ubuduće trebalo da bude i u Španiji kupovinom nekretnine u vrednosti od najmanje 160.000 evra.

Ukoliko neko želi da postane mađarski državljanin mora samo da kupi određeni broj državnih obveznica – to su do sada već učinili mnogi iz Indije, Rusije i Kine.

Od svih evropskih zemalja, Austrija se nalazi na prvom mestu onih koji sasvim otvoreno reklamiraju mogućnost dobijanja pasoša za bogate.

Ovde je zakonski odobreno dobijanje državljanstva onima koji su „do sada činili i koji će i ubuduće činiti mnogo toga u interesu Republike Austrije“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bogataši državljanstvo evropska unija EU pasoš

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana