Tekst objavljen: 11.12.2012 16:31        


Brazilci su najsrećniji ljudi na svetu. Blagosloveni su sunčanim i toplim vremenom veći deo godine, zemlju krase predivne plaže i u njoj žive prekrasni ljudi. Pored svega navedenog, postoji još jedan razlog zbog kojeg Brazilci mogu biti srećni.

Brazil - jedna od retkih zaista nezavisnih zemalja

Naime, kako Business Insider navodi, Brazil je jedna od retkih zemalja koja može opstati, a da ne zavisi od ostatka sveta. Ova zemlja ima vlastite energetske zalihe, sami proizvode hranu, a poseduju i vlastite proizvodne kapacitete, dakle, niko im nije potreban.

U zemlji živi oko 200 miliona stanovnika, što je i više nego dovoljno da se održi sistem koji godišnje generiše preko milion novih radnih mesta.

Brazil, kao najveća zemlja u Južnoj Americi, pokazuje da su SAD znatno manje relevantne u globalnoj ekonomiji.

Rusija, Indija, Kina, Indonezija i Brazil su zemlje čija ekonomska uloga u svetu raste i ne može se učiniti ništa što bi sprečilo nadolazeće promene. Ovaj je trend očit i može ga primetiti svako ko pridaje imalo pažnje stvarima koje se dešavaju na globalnoj sceni.

Ustvari, američka politička elita je jedina koja se pretvara da ne vidi ove trendove jer su previše zauzeti štampanjem novca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Brazil ekonomija svet najbogatije zemlje sveta najsrećnije zemlje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana