Tekst objavljen: 08.04.2013 16:11        


Od 330 kilometara koridora, koliko prolazi kroz Srbiju na Koridoru 10 , do danas je završeno 220 kilometara, a preostalih 110 se radi. Svi tenderi su otvoreni i jedina deonica koja još nije dogovorena je obilaznica oko Beograda.

Brukamo se sa 20 kilometara autoputa godišnje

Podsećanja radi, Koridor 10 je utvrđen još 1997. godine na Trećoj panevropskoj konferenciji u Helsinkiju.

Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović izjavio je pre neki dan da će radovi na saobraćajnom Koridoru 10 biti završeni krajem 2015. ili 2016, da se izvođačima radova neće tolerisati eventualno kašnjenje i moraće da se pridržavaju predviđene dinamike, u suprotnom će prvo biti opominjani, a zatim će s njima biti i raskidani ugovori.

Slične izjave o mogućem roku završetka autoputeva umorile su proteklih godina svakoga ko je i površno informisan o izgradnji Koridora 10, jer koliko god se više kleli u rokove, oni se kao po nekom pravilu produžuju, produžuju.

Kada se sve sabere ispada da smo autoputeve kroz Srbiju gradili brzinom manjom od 20 kilometara godišnje što je zaista svojersno brukanje.

Koridor 10 izrađen je od Šida do Beograda, od graničnog prelaza Horgoš do Beograda i od glavnog grada Srbije do Niša i Leskovca, te na jugu od Levosoja do graničnog prelaza kod Preševa.

Ostalo je da se završi deonica od Niša do Dimitrovgrada, na jugu od Grabovnice kod Leskovca do Levosoja, obilaznica oko Subotice do graničnog prelaza Kelebija, odnosno takozvani ipsilon krak i obilaznica oko Beograda, čija je izgradnja počela još 1989. i za njen završetak treba oko godinu i po.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
auto put autoput izgradnja autoputa izgradnja koridor 10 koridori infrastruktura saobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana