Tekst objavljen: 01.04.2013 17:10        


Radovi na Koridoru 10 biće ubrzani i taj putni pravac u Srbiji mora da bude potpuno završen krajem 2015. ili u 2016. godini, kaže direktor preduzeća Koridori Srbije, Dmitar Đurović.

Čekajući Godoa: Biće Koridor 10 gotov u 2016.

- Svi uslovi za jak početak sezone su ispunjeni i plaćeni su svi računi našim dobavljačima. Moramo da sustignemo rokove i zaostatke koje smo imali u proteklom periodu, i Koridor 10 završimo u vremenu koje je predviđeno, a to je kraj 2015. ili u 2016. godini - istakao je on.

Đurović je naveo da se izvođačima radova neće tolerisati kašnjenja, i da će svi morati da se pridržavaju predviđene dinamike, jer će, u suprotnom, prvo biti opominjani, a zatim će s njima biti i raskidani ugovori.

- Svi izvođači su dostavili dinamičke planove, a naše je da ih kontrolišemo, i već u naredna dva meseća imaćemo jasnu sliku o tome ko poštuje dinamiku, a ko ne - kazao je.

Đurović je rekao da "Srbija mora da uloži maksimalne napore da što pre završi Koridor 10, jer susedne zemlje Rumunija i Bugarska ubrzano grade konkurentski Koridor 4".

- Ne smemo dozvoliti da nas komšije prestignu - istakao je čelnik Koridora Srbije.

Prolazak kroz Srbiju je turskim kamionima za oko 100 evra skuplji nego u Rumuniji i Bugarskoj, upozorio je Đurović, i izrazio očekivanje da će u narednih 15 do 20 dana srpska carina dati odgovor za taj problem i naći pravo rešenje kako bi se turski kamioni vratili na domaće drumove.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
infrastruktura saobraćaj izgradnja autoputa autoput koridori koridor 10

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana