Tekst objavljen: 07.06.2013 12:30        


Najvredniju novčanicu evra su mnogi videli samo na televiziji - a i tamo najčešće u rukama zločinaca. Zato se čuju i pozivi da se jednostavno ukine novčanica od 500 evra jer je to omiljena novčanica 'prljavog' novca.

Čemu služi novčanica od 500 evra?

Danas se sve plaća "plastikom", karticama ili se jednostavno prebaci traženi iznos na računaru. Zašto onda uopće imati velike apoene?

Po pravilu, benzinske stanice uopšte ne primaju novčanicu od 500 evra, a i u trgovini možete imati problema. U svakom slučaju će se blagajnica vrlo dobro setiti ko je platio "petstotinjarkom".

Ipak, u jednom sektoru je novčanica od 500 evra itekako praktična: kod kriminalaca. Drogom, prostitucijom, iznuđivanjem ili korupcijom će se brzo sakupiti i mnogo veći iznosi i svežanj ljubičastih novčanica će se lako sakriti i od policije - i od poreznika.

To je mišljenje i britanske Agencije za teške organizovane zločine koja procenjuje da 90 odsto novčanica od 500 evra u Velikoj Britaniji koriste osobe s one strane zakona.

Slična je situacija bila kada je Nemačka imala novčanicu od 1.000 maraka koja je kada je uvedena 1964. vredela dovoljno za novu-novcatu Folksvagenovu "bubu" ali je ipak opstala sve do poslednjeg dana nemačke marke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Anonimno 08.06.2013 19:29

    *** Biti prijatelj Bogu svom *** Duša,duh i telo,sve je Božje delo * Malo po malo,zbog sebe pre svega,ja jesam,oprostiti i osobi što rekla si,ili rekao si da nikada mogao,ili mogla oprostiti nebi;ovako nešto predivno je u očima Božjim * Nema ljubavi veće od ovog : ~ položiti život za prijatelja svog ~ * Nečije srce je slomljeno zbog sela mog,a možda je to samo bol moj * Ovaj proces nije loš,imajuci blagi podliv ispod oka svog,biti u verovanju,jeste od prijatelja savršenog * Ja učiniti malo mogu tog,podeliti s tobom Isusa svog,a iskanjem očekivati isceljenje,zaborav i oprost,makar osobi jednoj * Na oči gleda čovek,u srce gleda Bog ; uvek sam s tobom sine moj * Pored zdravlja,radosti i sreće,od srca svog,želim ti da ostaneš uspešno nenadvladiv(a) u poslu i životu svom * Voli vas na nebu Otac i Bog *

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evro evrozona novac kriminal

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana