Tekst objavljen: 19.10.2012 11:11        


Za 400 radnih mesta u fabrici Gorenje u Valjevu prijavilo se 7.000 kandidata. Pored nezaposlenih, za radno mesto u Gorenju zainteresovani su i mnogi koji nisu zadovoljni trenutnim poslom, ali i oni koji žive u okolnim mestima.

Čitavo Valjevo bi htelo da radi u Gorenju

Fabrika rashladnih uređaja Gorenje ubrzano se gradi. Nestpljivo je iščekuju nezaposleni Valjevci, ali i oni bez posla širom zemlje.

Gorenje u sezoni proleće-jesen već nekoliko godina angažuje 250 proizvodnih radnika na određeno vreme. Imajući u vidu njihovo iskustvo, ozbiljni su kandidati za radna mesta u novoj fabrici Gorenje.
- Analize pokazuju da je za 400 novih radnih mesta stiglo oko 7.000 prijava, to govori o značaju Gorenja za Valjevo - kaže gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić.

Zanimljivo je da je svaku treću prijavu podnela zaposlena osoba. Poneki, čak četiri prijave. Za top menadžment u novoj fabrici, za 40 radnih mesta, stiglo je oko 1.300 samo elektronskih prijava, i to iz cele Srbije.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Valjevu je 8.860 građana, a pet odsto njih su visokoobrazovani.

- Kompanija Gorenje je ozbiljna kompanija i ne čudi što je interesovanje za rad u njoj veliko, kako onih koji nisu zadovoljni svojim sadašnjim zaposlenjem, tako i nezaposlenih, pogotovo ako su elektro, mašinske i hemijske struke - ističe direktor Nacionalne službe za zapošljavanje u Valjevu Dragan Stojanović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gorenje valjevo kompanija posao zaposlenje radna mesta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana