Tekst objavljen: 06.05.2013 11:00        


Iz Vlade Crne Gore godinama poručuju da su svi preduslovi za dolazak Pej Pala stvoreni te da je problem u drugim zemljama iz grupe. Kako kažu u Vladi u Podgorici, među tim zemljama je i Srbija, koja je nedavno dobila Pej Pal.

Crnogorci se pitaju zašto ih je Pej Pal zaobišao

Nedavno su u taj najbezbedniji platni sistem na Internetu uključene Srbija i Gruzija, za razliku od Makedonije, Crne Gore i Moldavije, koje i dalje čekaju.

PejPal je sistem koji omogućava elektronsko poslovanje i trgovinu preko Interneta, a, osim klasične trgovine, omogućava brzo i, kako se tvrdi, bezbedno plaćanje i primanje novca, mimo banaka i ostalih institucija – sve preko Interneta. Može se reći da je PejPal najjači globalni promoter e-trgovine, s obzirom da trenutno postoji preko 120 miliona aktivnih naloga iz 190 zemalja, a kroz sistem funkcioniše 25 valuta iz svih krajeva sveta.
Direktor PejPala za Centralnu i Istočnu Evropu Damien Perilat kazao je da je širenje tog sistema deo razvojne strategije, te da će se ostatak zemalja priključivati po sistemu „korak po korak”.

On je kazao da će i u slučaju Crne Gore odluka biti donijeta nakon pažljive analize i priprema.

Nedavna vest da su Srbija i Gruzija priključene na sistem, za razliku od Crne Gore i Makedonije zatekla je, kako tvrde, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, odakle su poručili da su iznenađeni, a naknadno je saopšteno da je presudila veličina tržišta.

Iz tog resora ranije su ocenili da su građani Crne Gore, poslednjim potezom PejPala, diskriminisani u odnosu na građane iz drugih država regiona.

- Iznenađenje je tim veće, ako znamo da smo prvi u regionu ispunili sve zahteve kompanije i eliminisali administrativne barijere koje su postojale u sistemu i bile prepreka za uvođenje PejPala, o čemu svedoči i zvanična prepiska - saopštili su iz Ministarstva na čijem čelu je Vujica Lazović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
online kupovina online trgovina internet kupovina internet trgovina paypal PejPal Crna Gora cg

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana