Tekst objavljen: 10.07.2013 13:00        


Nakon što će i formalno postati suvlasnik jedna od najjačih aviokompanija sveta – nacionalni avioprevoznik Ujedinjenjih Arapskih Emirata Etihad ervejz, srpska nacionalna aviokompanija Jat doživeće niz značajnih promena.

Crnogorci već strepe od poletanja "Er Srbije"

Ulazak Etihada u vlasničku strukturu srpske nacionalne aviokompanije stvara i potpuno novu situaciju na tržištu u regionu, jer će sada Jat, odnosno Er Serbia sa novom flotom, bez dugova i „familijarnom povezanošću“ sa Etihadom i njegovim „sestrinskim aviokompanijama“, putnicima iz regiona bivše Jugoslavije moći da pruži možda i najbolju i najjeftiniju uslugu i obezbedi im avionske linije do svih delova sveta.

U takvim okolnostima, prevoznicima poput Montenegro airlines koji ozbiljno računaju na tržište Srbije, neće biti nimalo lako da odgovori izuzetno jakoj konkurenciji Jata pod „protektoratom" Etihada.

To će, ipak, dosta značiti za JP „Aerodromi Crne Gore“ kojem je Jat drugi partner po obimu operacija, a u poslednje vreme je imao teškoća pri redovnom plaćanju obaveza za opsluživanje svojih vazduhoplova u Tivtu i Podgorici.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jat airways Jat aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj er srbija air serbia montenegro airlines montenegro erlajns cg Crna Gora

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana