Tekst objavljen: 21.12.2012 16:23        


Ovih dana na mejl građana naše zemlje stižu i ponude stranih „finansijskih institucija“ za davanje ekstremno povoljnih kredita. Sve što je potrebno da biste dobili zajam je, kako obećavaju „finansijeri“ da im pošaljete skeniranu fotografiju vašeg pasoša.

Čuvajte se internet prevara: Mejlom nude kredite

Jedna ovakva poruka pre par dana stigla je i poznatom agroekonomisti Miladinu Ševarliću, koji je, umesto da prosto obriše poruku, što je i najbolji savet, odlučio da sa pošiljaocima uđe u komunikaciju, pretvarajući se da je naseo na njihovu ponudu.

Branko Stamenković, tužilac za visokotehnološki kriminal, kaže da je "potpuno očigledno da se radi o nelegalnom poslu, čak i kad bi osobe koje su poslale mejl i htele da stvarno daju kredit. Oni kojima stignu ovakvi mejlovi nikako ne bi smeli da pošiljaocima šalju svoje lične podatke, a naročito ne nikakve skenove pasoša ili drugih dokumenata". Prema njegovim rečima, ovakva vrsta prevare je još ozbiljnija od onih u kojima se od primalaca poruke traži da pošalju broj svoje kreditne kartice, jer se u ovom slučaju radi o otkrivanju potpuno ličnih podataka, sadržanih u pasošu, odnosno imena, adrese, matičnog broja, broja pasoša, datuma rođenja i drugih informacija.
- Pozdrav. Da li ste u dugovima? Da li imate loše kredit? Da li treba kredit da finansira svoje poslovanje? Naša firma može Vam ponuditi kredit ako ste zainteresovani. Mi daju kredite po niskim fiksnom kamatnom stopom od 3% godišnje za ljude kojima je potrebna finansijska podrška. Da biste dobili kredit sa našom kompanijom, možete da nam kažete veličinu kredita morate i period u kome možete da otplati kredit - stajalo je u prvoj poruci „firme“ Ability Financefirm, poslatoj sa mejla abilityfinancefirm@hotmail.com, na najboljem srpskom jeziku koji je pošiljaocima mogao da ponudi Google translate.

Pristajući na igru, Ševarlić odgovara da mu je potrebno 1,5 miliona dinara kredita na dve godine i potpisuje se sa „zajmotražilac“.

- Primili smo vašu poštu o kreditu primeni 1.500.000,00 dinara sa otplatom od 2 godine. Naša kompanija je povered bi Alijanse finansija finansijske institucije sa sedištem u Rimu, Italija. Naš kamatna stopa od 3% fiksiran preko van perioda želite kredit.

Naše usluge se prostire na nudi kratkoročne kredite za ljude bez obzira na njihovu lošim kredit. Nudimo kredite koje zahtevaju nikakvu faksa i nema kreditne proveriti sa jednom od tri glavne kreditnih biroa -
naveli su u brzom odgovoru „kreditori“, pre nego što su od Ševarlića zatražili da im „radi provere“ pošalje skeniran pasoš ili ličnu kartu, kao i svoj „pun naziv“, punu kontakt adresu, državu, broj telefona, zanimanje, mesečni prihod i namenu kredita. Poruku je potpisao navodni „direktor i sekretar“ Tomas Djuk.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image

    Da li vam je potrebna financijska sredstva i da su se razočarani banaka. Mi vam možemo pružiti izravnu sredstva u iznosu do 5 milijuna po povoljnim kamatnim stopama.
    Kontaktirajte nas za više detalja na - elizabethloaninvestment@live.com

  2. User image
    tatjana salihović vuković 04.12.2015 14:40

    Vrlo sam nezadovoljna sa bankama, i kada im dokažete svoju kreditnu sposobnost, a imate sitna dugovanja u E katzegoriji koja se vuku iz prpšlosti, apsolutno nikakva suradnja nije moguća.
    Da li me možete uputiti na nekog ko može realno razmotriti kreditnu situaciju u kojoj se klijent nalazi

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
internet prevare online krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana