Tekst objavljen: 21.09.2012 9:08        


Bivši premijer Mirko Cvetković izjavio je da je njegova vlada u prvih sedam meseci mesečno trošila 78 milijardi dinara, a da nova vlada troši 20 milijardi više.

Cvetković novoj vlasti: Trošite više nego mi

Cvetković, poslanik sada opozicione Demokratske stranke, upozorio je da će vladin predlog rebalansa državnog budžeta samo pogoršati ekonomsku situaciju.

- Do kraja godine ste predvideli značajno veće mesečne rashode nego što je imala vlada kojiu ste kritkovali. Sve to ide u pravcu da se natprosečno poveća javni dug - rekao je Cveković na sednici o rebalansu državnog budžeta.

Cvetković je ocenio da rebalans državnog budžeta neće pomoći smanjenju deficita, a prva posledica će, kako je upozorio, biti povećanje inflacije koja će dodatno obezvrediti primanja gradjana.

- Pašće životni standard, više nego što je to bilo u teškim trenucima krize. Rebalansom budžeta nisu zaustavljene negativne tendencije već stvoreni uslovi da se ide u pravcu onog što smo želeli da izbegnemo - upozorio je Cvetković, čija je vlada napravila ovogodišnji budžet Srbije.

Ministar finansija i ekonomije Srbije Mlađan Dinkić je na to rekao da su troškovi u rebalansu državnog budžeta za 2012. morali da budu povećani zato što prethodna vlada nije ostavila novac za poljoprivredu, socijalna davanja, plate u javnim preduzećima za celu godinu i za obaveze prema kompaniji Fijat automobili Srbija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mirko Cvetković Vlada Srbije budžet rebalans budžeta pad standarda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana