Tekst objavljen: 09.05.2013 13:50        


Šesti najveći trgovac bananama na svetu vlasnik robne marke Derby, Izet Rastoder, izjavio je da je prestao da isporučuje voće Merkatoru jer mu taj slovenački trgovački lanac nije plaćao.

Da li Merkator ostaje bez banana?

Merkator je u ljubljanskoj štampi objavio oglase za prodaju 76 nekretnina u Sloveniji. Izmedu ostalog, oglasio je prodaju parkirališta, poslovne prostore, skladišne prostore, zemljišta, stanove, delove zgrada i nedovršene zgrade sa zemljištem. Nakon što se povukao iz Albanije, do juna će se taj trgovački lanac povući i iz Bugarske. 
Na sinoćnjem poslovnom susretu predsednik Uprave Merkatora Toni Balažič je, odgovarajući na pitanja novinara, pozvao Rastodera da razjasni te navode.

Balažič je rekao da je u Merkatoru prosečni rok plaćanja približno 80 dana.

- Mi imamo različite rokove plaćanja za različite kategorije, za sveže programe su kraći, a za trajne duži - precizirao je Balažič i dodao da je Merkator solidan platiša.

Rastoder, koji je u Ljubljani otvorio novi logisticki centar, odgovorio je da su njegove izjave "uzete iz konteksta", da sa Merkatorom korektno saraduje i da želi stratešku saradnju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zakasnela plaćanja rok plaćanja banane merkator neplatiše kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana