Tekst objavljen: 21.02.2013 13:00        


Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić izjavio je da će ta kompaniju, ukoliko pobedi na tenderu za kupovinu grčkog Helenik šugara, prodati šećeranu Šajkaška u Žablju što je uslov Komisije za zaštitu konkurencije Srbije da bi Sunoko dobio odobrenje za preuzimanje Helenik šugara.

Da osvoji Grčku, Kostić se odriče srpske šećerane

- Za nas je prihvatljivo uslovno odobrenje srpske antimonopolske komisije za preuzimanje Helenik šugara. Nadamo se da ćemo pobediti na tenderu i u svemu ćemo postupiti u skladu s odlukom Komisije - rekao je Kostić.

On je naveo da, pored MK grupe, još tri velike šećerane učestvuju na tenderu za prezimanje Helenik Šugara, iz Bugarske, Poljske i Francuske.

Komisija za zaštitu konkurencije je prošle nedelje donela rešenje kojim je Sunoku odobrenje za kupovinu Helenik šugara, pored prodaje jedne šećerane, uslovila i "dostavljanjem sadržinski unapred definisanih šestomesečnih izveštaja", s tim da ta obaveza traje do momenta ukidanja carinskih i drugih dažbina koje se plaćaju pri uvozu šećera u Srbiju.

Kompanija Sunoko je najveći proizvođač i izvoznik šećera u Srbiji, gde poseduje šećerane u Vrbasu, Pećincima, Kovačici i Baču.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Miodrag Kostić MK grupa šećer helenik šugar sunoko monopoli najveće kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana