Tekst objavljen: 29.10.2012 15:59        


Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je tender za strateškog partnera za Železaru Smederevo produžen u dogovoru sa ruskom kompanijom Uralvagonzavod koja je tražila još vremena za pripemu dokumentacije.

Dačić i Dinkić: Rusi tražili da produžimo tender

Dačić je rekao da je moguće da se i pre isteka tenderskog roka potpiše ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Rusima.

Prethodni rok za dostavu obavezujućih ponuda, na tenderu objavljenom 8. oktobra, za strateškog partnera smederevske železare, bio je 26. oktobar. Do 19. oktobra prijavu za otkup tenderske dokumentacije je jedino podnelo zavisno preduzeće ruske kompanije Uralvagonzavod.
- Najavažnije je da se Železara pokrene, a ne da li će biti prodata ili neće. Najvažnije je da to što Železara stoji, ne pada na teret Vlade Srbije - rekao je Dačić povodom produžetka roka za dva meseca, do 26. decembra, za dostavu obavezujućih ponuda na tenderu za strateškog partnera za Železaru.

Dodao je da od Rusa niko ne može očekivati da kupe Železaru i budu u gubitku, te je razumljivo zašto su tražili produžetak roka za slanje ponude.

I ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kaže da je ruska kompanija Uralvagonzavod tražila dodatno vreme kako bi kompletirala ponudu za Železaru Smederevo.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
železara smederevo partnerstvo sa Rusima Uralvagonzavod Ivica Dačić Mlađan Dinkić privatizacija industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana