Tekst objavljen: 24.05.2013 13:50        


Ne verujem u ljubav među jugoslovenskim narodima jer da je ta ljubav postojala mi ne bismo ni ratovali. Verujem samo u interes, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić u Bečićima na Samitu 100 lidera Jugoistočne Evrope.

Dačić: Nema ljubavi među "bivšom SFRJ braćom"

On je rekao da su Jugoslavija i Evropska unija bile utopije, i da nema svrhe ulaziti u utopiju stvaranja nove Jugoslavije, već tražiti zajednički ekonomski interes celog regiona.

Premijer je uputio kritike i na račun Evropske unije rekavši da je svima u regionu ipak lakše da budu upućeni jedni na druge, "nego da slušamo neke druge iz EU koji nam dele lekcije, ali ipak moramo da ih saslušamo jer od njihovog glasa zavisi da li ćemo dobiti datum za otpočinjanje pregovora".
Premijer je obraćajući se prisutnima na skupu rekao da ceo region treba da definiše zajednički interes koji će voditi ka ekonomskom prosperitetu Balkana, ali da bilateralni primeri govore da nije svima podjednako stalo do takvog pristupa.

- Ja sam samo protiv da govorimo da su Slovenija i Hrvatska u Evropi, a mi ostali tu negde ispred Evrope. Ne može Srbija biti samo tržište za Sloveniju i Hrvatsku, nego partner. Isto tako mora da se otvori i njihovo tržište za Srbiju - rekao je Dačić.

On je poručio da svi prisutni biznismeni na skupu to znaju. - Nemojte sada da pričate da nije tako, jer mi se na to svi žalite. Sama činjenica da ovde nisu prisutni ljudi iz Hrvatske govori da oni možda imaju neka preča posla zbog ulaska u Evropsku uniju - rekao je prmeijer.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Saša73 24.05.2013 15:36

    Ne postoji ljubav među narodima. A ako postoji, sigurno je veća između naroda SFRJ koji govore istim jezikom, nego između naroda Evropske unije. Naš problem predstavljaju neodgovorni političari koji su krajem osamdesetih iskoristili mitove o Kosovu i ugroženosti Srba u SFRJ da nas crtanjem novih granica okrenu protiv drugih i uvedu u rat. Za njih je u tom trenutku to bilo isplativo, kao što se sada više isplati izvinjavanje u ime svih nas. Dačić to najbolje zna, jer je učesnik i jedne i druge varijante srpske politike prema susedima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ivica Dačić SFRJ bivša jugoslavija jugoslavija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana