Tekst objavljen: 26.10.2012 17:35        


Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da nije sporna prodaja Telekoma, ako postoji dobra ponuda i dobra cena, ali naglašava da “prodavati Telekom po ceni koja nije realna, to nećemo".

Dačić: Nema prodaje Telekoma ispod cene

On je dodao da je i ranije postojala odluka o prodaji Telekoma zato što u oblasti telekomunikacija država više nema monopol.

Dačić je naveo da je generalno opredeljenje stranaka koalicije da država treba da zadrži vlasništvo u onim javnim preduzećima od kapitalnog nacionalnog interesa kao što su EPS i Železnice Srbije. On naglašava da se ciljevi Vlade Srbije ne mogu realizovati bez ekonomskog oporavka zemlje koji je moguće pokrenuti samo investicijama.
- Ako sledeće godine dođe do prodaje Telekoma, novac se neće koristiti za pokrivanje deficita - kaže Milica Bisić, savetnica u Ministarstvu finansija.

Ona dodaje da bi se novac od eventualne prodaje Telekoma mogao upotrebiti za smanjenje javnog duga.

Bisić je objasnila da su prihodi budžeta za sledeću godinu planirani na osnovu privrednog rasta od dva odsto. Ona je naglasila da je za taj rast dovoljno da sledeće godine poljoprivredna proizvodnja bude na nivou proseka.

- Ove godine je poljoprivreda zbug suše podbacila tako da možemo da očekujemo da će sledeće biti na prosečnom nivou. Tako da ako ostale delatnosti budu na ovogodišnjem nivou, mi možemo da ostvarimo taj rast - kaže Bisić.

Na pitanje da će biti novca za isplatu plata u javnom sektoru pošto je najavljen njihov rast u narednoj godini od 0,5 odsto i to pored toga što neće neće biti otpuštanje Milica Bisić kaže.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
telekomunikacije privatizacija Telekom Srbija prodaja Telekoma Ivica Dačić bisić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana