Tekst objavljen: 10.09.2012 12:32        


Cilj Vlade je da sledeće godine deficit padne sa 7,5 na četiri odsto i time bi se postavio osnov za opšti ekonomski razvoj zemlje, kaže premijer Ivica Dačić.

Dačić: Zaustaviti krvarenje i izlečiti bolest

Premijer je dodao da će se Srbija ipak zaduživati i naveo da će se na taj način podstaći proizvodnja i dodao da je za to neophodno da se razgovara sa MMF-om, Svetskom bankom za obnovu i razvoj, Rusijom i Kinom.

Po pitanju dodatnog obezbeđivanja sredstava predstavnici srpke vlasti razgovarali su i sa predstavnicima švajcarske i japanske banke, rekao je Dačić.

Na pitanje da li će se Srbija i dalje zaduživati, premijer je kazao da postoje obaveze koje moraju sa se izvrše te da nije reč o zaduživanju radi potrošnje, već o potrebnoj konsolidaciji budžeta.

- Svako dalje zaduživanje će biti razvojno, isključivo po projektima. Ako imate ulaganje u razvoj moguće je da izađete iz ekonomske krize - kazao je Dačić.

Premijer je rekao da su to prvi koraci vlade i prve mere koje omogućavaju da se "zaustavi krvarenje i da sada treba izlečiti tu bolest".

On je dodao da treba da se sanji broj parafiskalnih nameta i dodao da to podrazumeva najminimalnije povećanje određenih poreza i akciza i kontrolisan rast plata i penzija u narednih nekoliko meseci.

- To znači da, s jedne strane neće biti otpuštanja radnika u javnom sektoru, ali će plate u narednih pola godine rasti malo sporije nego što je ranije bilo predviđeno - zaključio je Dačić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ivica Dačić Vlada Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana