Tekst objavljen: 18.10.2012 13:12        


Deficit budžeta Srbije na kraju septembra iznosio je 124 milijarde dinara, što je 19 milijardi više nego u avgustu, objavilo je Ministarstvo finansija.

Deficit budžeta Srbije već 124 milijarde dinara

Ukupni prihodi budžeta za devet meseci ove godine bili 534,47 milijardi, a rashodi 658,49 milijardi. U septembru su prihodi budžeta bili 61,16 milijardi, a rashodi 80,19 milijarda dinara.

Svi prihodi budžeta, kako je navelo Ministarstvo finansija, ostvareni su u očekivanim iznosima. Najveći prihod bio je po osnovu naplate poreza na dodatu vrednost (PDV) - 30,17 milijardi, i od naplate akciza - 13, milijardi dinara.

Prihodi budžeta su u septembru uvećani skoro tri milijarde dinara po osnovu uplate dela dobiti javnih preduzeća.

Najveće stavke na rashodnoj strani budžeta su isplata plata zaposlenima i transferi organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja, čiji se najveći deo odnosi na penzije, navelo je Ministarstvo finansija.

U septembru je isplaćena pomoć penzionerima sa primanjima manjim od 15.000 dinara, pa je rashod po osnovu socijalne pomoći, kako je objašnjeno, bio veći nego što je uobičajeno, odnosno iznosio je 8,82 milijarde dinara, a u avgustu sedam milijardi dinara.

Deficit državnog budžeta, kad se uključe dodatna primanja budžetskih korisnika, za devet meseci ove godine iznosio je 145,2 milijarde dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prihodi budžeta rashodi budžeta budžet budžetski deficit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana