Tekst objavljen: 19.04.2013 9:30        


Trgovinski lanac Delez prodao je svoje objekte u Albaniji. Nekadašnji Deltin biznis u ovoj zemlji koji je bio deo Delta maksi grupe sada je, kako saznajemo u sastavu grčkog Marinopulosa.

Delez prodao Deltin biznis u Albaniji

Na kraju 2012. Delez grupa je imala 41 objekat u Bosni i Hercegovini, 43 u Bugarskoj, 24 u Crnoj Gori, 268 u Grčkoj i 193 u Rumuniji. Delez grupa imala je 363 prodavnice u Srbiji i 10.860 zaposlenih.

Belgijska Delez grupa kupila je pre dve godine od Delte trgovinski lanac Delta maksi sa Maksijem, Tempom i svim ostalim maloprodajama u nekoliko zemalja regiona (Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Bugarska, Albanija) za 932,5 miliona evra.
Osim toga, bilo je informacija i da lanac u Crnoj Gori ne posluje zadovoljavajuće, pa je i njegov opstanak pod kapom beogradske centrale bio pod znakom pitanja.

Međutim, kako su sada rekli u centrali Deleza, čitava jugoistočna Evropa, uključujući i Crnu Goru, za njih je veoma obećavajuća.

– Maloprodajni kanali ovde nude jake mogućnosti za rast, a mi i dalje imamo prostora za unapređenje, na primer, u pogledu prisustva privatne robne marke. Samo u ovoj godini u Grčkoj, Srbiji, Rumuniji i Bugarskoj, zajedno sa Indonezijom, imamo u planu da otvorimo 150 prodavnica – navode u Delezu.

Što se tiče daljeg razvoja u Srbiji, za ovu godinu se ne precizira koliko će biti otvoreno novih objekata. Jedan od najvećih projekata Deleza u Srbiji ove godine biće izgradnja velikog distributivnog centra. Kamen-temeljac biće položen 25. aprila u Staroj Pazovi, u blizini Beograda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
trgovinski lanac trgovinski lanci albanija Delta delez Delhaize

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana