Tekst objavljen: 10.12.2012 15:32        


Kompanija Delez Srbija, koja je akcionar i vlasnik društva Trgovinskog preduzeća Srbija, saopštila je da će sve četiri radnje tog preduzeća u Kragujevcu biti zatvorene, a 102 radnika biti proglašena tehnološkim viškom.

Delez zatvara radnje u Kragujevcu, uz 102 otkaza

U saopštenju kompanije se navodi da je od Nacionalne službe za zapošljavanje dobila pozitivan stav o programu za proglašenje tehnološkog viška zaposlenih u tom preduzeću.

Radnici Trgovinskog preduzeća Srbija protestovali su pre nekoliko dana ispred ulaza u magacin te firme i upravne zgrade. 

Predsednik štrajkačkog odbora Dragan Marković rekao je tada da radnici, kojima je najavljeno da će 14. decembra dobiti otkaz, protestuju zato što traže od poslodavca, kompanije Delez Srbija, da im bude isplaćeno 300 evra po godini staža, a ne 70 evra koliko im je ponuđeno po novom Kolektivnom ugovoru. 

Delez Srbija je ranije saopštila da će 14. decembra zatvoriti četiri prodavnice i magacin u Kragujevcu zbog gubitaka u poslovanju, a 102 radnika proglasiti tehnološkim viškom, uz isplatu zakonskih otpremnina, koje iznose 70 evra po godini staža. 

Iz Deleza navode da Kolektivni ugovor iz 2003. godine koji se navodi u saopštenjima štrajkačkog odbora nije na snazi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otpuštanja otkazi kragujevac Delhaize delez prodavnice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana