Tekst objavljen: 10.04.2013 15:30        


Generalni sekretar Udruženja banaka Veroljub Dugalić izjavio je da to udruženje nema informacije da kompanija Telenor planira da kupi ili osnuje banku u Srbiji, oni su za to saznali iz sredstava informisanja.

Dilema: Da li Telenor osniva banku u Srbiji

Dugalić je na konferenciji za novinare izjavio da bi bio presedan da neko u Srbiji osniva banku, a da nije iz bankarskog sektora, ali da takva mogućnost nije isključena.

U slučaju da je namera Telenora ozbiljna, procedura je poznata - Narodna banka Srbije, po podnošenju tačno propisane dokumentacije iz koje se vidi način organizacije nove banke, namere, osnovanost i predviđeni uslovi, dodeljuje banci preliminarnu, a zatim i konačnu dozvolu za rad.
On je podsetio da su u dosadašnjim slučajevima ili banke iz EU i Rusije kupovale već postojeće banke, ili su banke osnivane kao grinfild investicije, sa matičnom bankom u nekoj drugoj zemlji.

Da telekomunikaciona kompanija Telenor namerava da osnuje ili kupi banku u Srbiji, potvrdio je i generalni direktor Telenora Srbije Uve Fredhajm.

On je kazao da se razmatra dobijanje licence za osnivanje nove banke, kupovina neke od postojećih banaka u Srbiji ili pružanje usluga kroz partnerstvo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Udruženje banaka Srbije banka Narodna banka Srbije telenor osnivanje banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana