Tekst objavljen: 12.10.2012 14:22        


Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kaže da je vlada spremna da dočeka misiju MMF-a kad god to njima odgovara i dodaje da postoji dobar srednjoročan plan reformi, koji će, prema njegovom mišljenju, dobiti podršku MMF-a.

Dinkić: Hoćemo aranžman, nećemo pare od MMF-a (Medija centar Beograd)

Mislim da u skorije vreme možemo očekivati delegaciju MMF u Beogradu i početak dogovora o novom aranžmanu, ali verovatno bez povlačenja novca, kaže on.

Dinkić i guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, su u Tokiju na godišnjem skupu Odbora guvernera MMF-a i Grupacije Svetske banke razgovarali sa zamenicom direktora MMF-a Nemat Šafik.

- Zamenici direktora MMF-a smo predstavili naš Program fiskalne konsolidacije koji sledeće godine treba da obori budžetski deficit na svega 3,5 odsto bruto domaćeg proizvoda, dakle da ga prepolovi - izjavio je Dinkić.

- Takođe, obavestili smo je da je naša vlada u završnoj fazi izrade trogodišnjeg plana fiskalne konsolidacije i strukturnih reformi, da smo nacrt uradili i objavili ga na sajtu radi dobijanja komentara i sugestija, kao i da želimo da ga usvojimo zajedno sa Zakonom o budžetu za 2013. godinu, za koji planiramo da se nađe na sednici vlade u poslednjoj dekadi ovog meseca - izjavio je Dinkić.

- MMF nam je čestitao na uspešnoj emisiji evroobveznica jer to je dokaz poverenja tržišta u ekonomsku politiku nove vlade. To je dosta dobro odjeknulo i u MMF-u i kod investicionih banaka iz celog sveta, s obzirom na to da je tražnja za srpskim evroobveznicama bila čak 4,4 milijarde dolara i da smo postigli znatno nižu cenu nego što je to bila pre godinu dana - naveo je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
međunarodni monetarni fond Mlađan Dinkić Vlada Srbije MMF

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana