Tekst objavljen: 01.10.2012 7:38        


Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio da mu se u Ministarstvu priključuje Jelašić koji će biti savetnik za bankarski sistem. Jelašić će zadržati funkciju na kojoj je sada u Mađarskoj, ali će dolaziti svakog meseca u Beograd, i postojaće stalna komunikaciju posredstvom elektronske pošte, objasnio je Dinkić.

Dinkić: Jelašić postaje moj savetnik (Medija centar Beograd)

Ministar Dinkić ocenio je da će budžetski deficit u idućoj godini biti prepolovljen, a da će u 2015. iznositi svega jedan odsto i dodao da se u poslednjih mesec dana interesovanje za ulaganja u Srbiju naglo povećalo.

On je objasnio da će, uz do sada preduzete mere, doći i do kresanja subvencija i budžetskih kredita i to za šest milijardi dinara. Biće donet i zakon prema kome će proces restuktuiranja državnih preduzeća morati da bude okončan najkasnije do 30. juna 2014. godine.

Do tada će sve državne kompanije koje sada dobijaju subvencije iz budžeta morati da nadju strateške partnere ili da postanu samoodržive na tržištu, precizirao je Dinkić.

On je dodao da će nakon usvajanja budžeta za 2014, kada se očekuje da BDP počne da raste, prekobrojni u državnoj administraciji biti poslati na tržište. Govoreći o većem interesovanju za ulaganja u Srbiju u poslednjih mesec dana, ministar finansija i privrede je najavio potpisivanje nekoliko velikih ugovora već do kraja godine.

Na pitanje zašto je ukinuto samo sedam agencija, Dinkić kaže dobrim delom i zbog toga što su iz EU sugerisali i lobirali da se zadrži deo birokratije i agencija koje su često formirane uz njihovu pomoć u prethodnom periodu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Vlada Srbije Radovan Jelašić Mlađan Dinkić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana