Tekst objavljen: 05.11.2012 16:46        


Ministar finansija Mlađan Dinkić rekao je da u određenim slučajevima propalih privatizacija "moćni pojedinci ne dozvoljavaju običnim paorima da dođu do zemlje".

Dinkić: Moćnici ne daju paorima zemlju

- Zato ćemo početkom sledeće godine krenuti u raščišćavanje te situacije jer je tragedija da se plodna vojvođanska zemlja ne obrađuje kako bi mogla - rekao je Dinkić i dodao da je cilj vlade da se što više zemljišta stavi na raspolaganje poljoprivrednicima.

Dinkić je izjavio da će biti formiran međuresorni tim koji će se sastojati od tužilaštva, policije, ministarstava poljoprivrede i finansija da ispita "bezakonje koje vlada“ u slučajevima propalih privatizacija poljoprivrednih kombinata i poljoprivrednog zemljišta.

- Ja mislim da je ovo oblast koja je bila zapostavljena godinama, neću da preuzimam na sebe odgovornost da sada preciziram rokove jer ovde će očito biti mnogo više posla za neke druge moje kolege nego Ministarstvo finansija, ali mislim da se kriminalu u raspolaganju poljoprivrednim zemljištem mora stati na put - naglasio je ministar.

Kako je naveo, treba ispitati da li stečajni upravnici u raznim slučajevima u Vojvodini i Srbiji rade u interesu države, poljoprivrednika ili u interesu nekog krupnog kapitala koji je zapravo izazvao te loše privatizacije zbog čega su te firme otišle u stečaj.

- Mislim da država mora biti jača od onih koji imaju novca i da konačno zemlja pripadne onima koji su u stanju da je obra-uju i da za to plaćaju rentu državi - dodao je Dinkić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poljoprivrednici poljoprivreda Mlađan Dinkić agrar zemljoradnja zemljište njive

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana