Tekst objavljen: 24.08.2012 16:19        


Prethodna Vlada Srbije nije ispunila jedan veliki deo obaveza iz ugovora sa Fijatom i zamolićemo Fijat da odložimo ispunjenje dela tih obaveza, kaže ministar finansija Mlađan Dinkić.

Dinkić: Nemamo para da platimo Fijatu

- Molićemo Fijat za razumevanje, da napravimo sporazum da deo tih obaveza koje nisu ušle u budžet, uđu u rebalans, a da drugi deo odložimo za narednu godinu - rekao je Dinkić, ali nije precizirao iznos.

Vlada Srbije nije ispunila ugovorenu obavezu da ove godine za rad fabrike automobila u Kragujevcu obezbedi 60 miliona evra.

Dinkić je rekao da se zalaze da se poštuju sve ugovorne obaveze, bez obzira na to da li je reč o domaćem preduzetniku ili stranom investitoru, ali da prethodna Vlada Srbije nije obezbedila devet milijardi dinara u budžetu za Fijat.

Po najavama Fijata, novi automobil će se prodavati u više od 100 zemalja sveta, a najpre u Evropi, potom i na američkom tržištu, kao i na tržištu pacifičkih zemalja. Srbija očekuje više od milijardu evra prihoda godišnje od izvoza Fijatovih vozila.



- Verovatno nećemo moći sve to da obezbedimo rebalansom jer smo dali prioritet poljoprivredi - kazao je ministar i dodao da će više od devet milijardi dinara u rebalansu budžeta biti izdvojeno za otklanjanje posledica suše i redovno izmirenje obaveze prema poljoprivrednicima.

Fijatova fabrika automobila u Kragujevcu je jula počela serijsku proizvodnju novog modela "fijat 500L", a 13. jula isporuke za izvoz. Plan je da se od novembra prozivodi 550 automobila dnevno, a od 2013. godine, zavisno od stanja na tržištu, godišnje bi trabalo da se proizvodi od 120.000 do 180.000 automobila.

Nova fabrika automobila u Kragujevcu, u kojoj Fijat ima 67 odsto kapitala, a Vlada Srbije 33 odsto, svečano je otvorena 16. aprila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Guest 28.08.2012 11:59

    pa naravno da nemamo kad ste sve ispraznili i ostavili crne rupetine koje godinama neće moći da se ispune!!!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fijat Fiat fiat 500L Mlađan Dinkić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana