Tekst objavljen: 18.09.2012 10:02        


Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da ga je državni revizor obavestio da su na kraju prošle godine date pogrešne informacije o visini javnog dugu.

Dinkić: Svi podaci o javnom dugu su lažirani (Medija centar Beograd)

Dinkić je istakao da je sada na državnom revizoru da ispita ko je mogao da naredi sakrivanje tih podataka.

Kako je naveo, javni dug na kraju godine bio je 49,6 odsto bruto domaćeg proizvoda umesto prikazanih oko 45 odsto, ali je “neko hteo da to sakrije i prikaže manji dug”.

Svi mesečni podaci Ministarstva finansija, koje je preuzimala i Narodna banka Srbije imali su tu “falš cifru”, rekao je Dinkić ističući da će to ministarstvo prvi put dati realnu cifru koju su njegovi prethodnici krili od javnosti.

Prema njegovim rečima, za sakrivanje pravih podataka o javnom dugu nije mogao da zna nijedan drugi član prethodne vlade osim tadašnjeg premijera i ministra finansija Mirka Cvetkovića.

Povodom eventualnog novog aranžmana sa MMF-om, Dinkić je rekao da je "ta međunarodna finansijska institucija - ako dođe dobrodošla, ali da ako ne dođu možemo i bez njih”.

On je ponovio da neće biti otpuštanja u javnom sektoru dok traje kriza, ali da će kada zemlja izađe iz krize biti napravljen program da višak ljudi izađe na tržište i tamo nađe posao. 

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mlađan Dinkić javni dug

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana