Tekst objavljen: 24.10.2012 17:42        


Poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović najavio je da poslanici DS neće glasati za Predlog zakona o preuzimanju imovine i obaveza određenih banaka radi očuvanja stabilnosti finansijskog sektora Srbije, nazivajući ga još jednim "eksperimentom uživo" ministra finansija Mlađana Dinkića.

"Dinkićev eksperiment nad bankama uživo" (Medija centar Beograd)

Stefanović je rekao da je ovaj zakon omogućuje Dinkiću da arbitrarno, netransparentno odlučuje koje će se banke spajati ili razdvajati.

Posle kontrole tokova novca, subvencija, turizma, skijališta, sada će odlučivati koje će se banke spajati, bez pitanja deponenata ili akcionara, rekao je Stefanović i naglasio da je pre ovog zakona trebalo uraditi reviziju i supereviziju Agrobanke da se vidi gde je otišao novac.

Stefanović je rekao da je možda trebalo pitati akcionare da li žele da otkupe dug, a ne usvajati zakon kojim će novac Agencije za osiguranje depozita biti iskorišćen za pokrivanje depozita iz Nove Agrobanke.

On je izrazio sumnju da u Agenciji ima 250 miliona evra, a u slučaju da ima, sav novac će biti iskorišćen za Novu Agrobanku i onda se dovodi u pitanje osiguranje depozita u Srpskoj banci ili Razvojnoj banci Vojvodine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Borislav Stefanović Demokratska stranka afera agrobanka agrobanka nova agrobanka Mlađan Dinkić banke Razvojna banka Vojvodine RBV bankarsko tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana