Tekst objavljen: 01.11.2012 14:14        


Poslanik Demokratske stranke Božidar Đelić kaže da ta stranka neće podržati predlog izmene zakona o Narodnoj banci Srbije i dodao da očekuju da guvernerka Jorgovanka Tabaković da ostavku na mesto zamenika predsednika SNS.

Đelić očekuje da Tabaković podnese ostavku u SNS (Medija centar Beograd)

Đelić je rekao da tri meseca posle "nakaradnih" promena zakona o NBS, sada centralna banka preko noći predlaže popravke, a očigledno je da su one samo kozmetika koje ne mogu ispraviti ono što je "krivo i grbavo rođeno".

Prema njegovim rečima, Srbija je danas jedina zemlja gde je guverner centralne banke istovremeno i zamenik stranke na vlasti.

On je kazao da predložene izmene ne odgovaraju na ključne primedbe EU i privredne zajednice i građana Srbije, a to je da su izmenama u avgustu u velikoj meri smanjena nezavisnost NBS, na njeno čelo dovedena političarka, razvlašćen savet NBS i uvedeno dvovlašće.

- Iz tih razloga DS neće podržati ovaj zakon i tokom rasprave ćemo ukazati i pokazati da se sada jasno vidi da su izmene zakona u avgustu imale samo jedan cilj, a to je da dovedu Tabaković na čelo NBS, a da ona nastavi da vodi političku karijeru - rekao je Đelić.

- Očekujemo da Jorgovanka Tabaković da ostavku na mesto zamenika predsednika SNS, da objasni šta će preduzeti da inflacija ne premaši zacrtanih 12 odsto ove godine - naveo je Đelić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
božidar đelić srpska napredna stranka jorgovanka tabaković nbs Narodna banka Srbije guverner Narodne banke Srbije ds Demokratska stranka SNS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana