Tekst objavljen: 16.10.2012 7:47        


Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je rekao, u Skupštini grada na proslavi 120 godina rada Gradskog saobraćajnog preduzeća, da "ne dolazi u obzir privatizacija GSP-a, da GSP treba razvijati i da se za njega treba boriti".

Đilas: Ne dolazi u obzir da prodamo GSP

Đilas je najavio da će na proleće Beogradjani dobiti novih 200 autobusa i naveo da će se gradske vlasti boriti za to da svako ko koristi gradski prevoz plati kartu čija je cena niža nego u evropskim gradovima.

Inače, GSP Beograd raspolaže sa 1.184 vozila kojima se svakog radnog dana preveze oko 1.600.000 putnika. Ima 138 linija u dnevnom saobraćaju - 11 tramvajskih, sedam trolejbuskih i 120 autobuskih.
- Već nekoliko godina se borimo da GSP bude što bolji, da radi u korist Beograđana i da funkcioniše - rekao je Đilas.

- Možemo da budemo ponosni onima što je danas GSP - ljudi koji rade taj posao rade na tome da se građani što bolje sigurnije i redovnije voze - rekao je gradonačelnik.

Đilas je ocenio da je GSP prošao kroz mnoga teška vremena, "naročito u poslednjih nekoliko desetina godina i da je od nekoliko stotina autobusa stigao do onoga što danas ima".

Vršilac dužnosti generalnog direktora GSP Nebojša Ćeran je ponovio da je cilj da se u narednih nekoliko godina stane na kraj finansijskoj nelikvidnosti tog preduzeća.

Ćeran je naveo i da je plan da se u narednih par godina za potrebe GSP Beograd obezbedi 400 novih autobusa. - Za pola godine GSP će, ubeđen sam, biti bolja i stabilnija firma - rekao je vd generalnog direktora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
đilas aviosaobraćaj autobusi Beograd gradski prevoz javni prevoz GSP Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana