Tekst objavljen: 06.12.2012 16:09        


Predstavnicima krupnog kapitala kojima smeta ovakvo vođenje grada, kojima ne damo Luku Beograd već se tužimo, kojima smetaju krivične prijave zbog lokacije na kojima je izgrađen TC Ušće, kojima smeta što branimo PKB, postavljam pitanje koliko su firmi privatizovali - kaže Dragan Đilas.

Đilas: Tajkuni, kako rade firme koje ste kupili (Medija centar Beograd)

Đilas, gradonačelnik Beograda, pita i "koliko je ljudi tada radilo u tim firmama, a koliko ih radi danas, kao i kolika je prosečna plata u tim firmama jer u PKB- u ona iznosi 46.000 dinara".

Gradonačelnik je istakao da su ove nedelje počele prozivke od strane predstavnika krupnog kapitala oko PKB-a. On je naveo da je PKB pravi primer šta je tim koji vodi Beograd uradio u prethodnim godinama i šta će uraditi dalje.

On je kazao da nije tačno kao što je rekao Miodrag Kostić da je demagogija dovela do toga gde smo danas. Takođe je rekao da je PKB u situaciju u kakvoj je bio pre 18 meseci dovela pogrešna privatizacija iz koje je odvojen Imlek, Pekabeta...

Đilas je naglasio i da je PKB do 2009. godine bio društveno preduzeće, a da je onda država svoje dugove pretvorila u vlasništvo, s tim da je PKB preživeo zahvaljujući zaposlenima.

- Razgovarao sam sa Kostićem koji me je ubeđivao da treba privatizovati to. Odgovorio sam mu da država treba da preuzme PKB i dovede pravi mendžment i pokaže šta država može da uradi. PKB je danas ozbiljna kompanija sa ozbiljnim investicionim programom i jasnom vizijom gde će biti za nekoliko godina - rekao je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gradonačelnik beograda luka beograd đilas Beograd PKB

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana